Oogmeting

Topcon TRK-2P refractometer
Topcon TRK-2P refractometer 2
Oogmeting

Bij Van Born Opticiens beschikken wij over 2 hypermoderne oogmeetruimtes zodat u verzekerd bent van een goede oogmeting.

Van Born Opticiens gaat voor nog uitgebreidere en betere oogzorg ‘Supersnel en nauwkeurig’

Sinds het nieuwe jaar biedt Van Born Opticiens haar klanten een nog betere en uitgebreidere oogzorg. ‘Een goede gezondheid van de ogen heeft bij ons altijd al bovenaan gestaan. Met onze nieuwe hi-tec oogmeetapparatuur zetten we hierin nog een stapje verder’.

Wij zijn de afgelopen 39 jaar van ons bestaan altijd al een voorloper geweest op het gebied van refractie, slijp en computertechniek in de optiek en dat willen we zeker blijven.

Hi-tec meetapparatuur

Wanneer je onze brillen speciaalzaak binnenloopt is het nieuwe hi-tec meetapparaat niet over het hoofd te zien. Het apparaat is onderdeel van de 4 andere apparaten die in de oogmeetruimtes staan. We kunnen hier voor in de winkel makkelijk, snel en nauwkeurig de eerste oogmeting doen. Deze vertelt ons de lens-en brilsterkte en kromming van het oog, de dikte van het hoornvlies, de oogdruk en signaleert, indien aanwezig, staar. Daarnaast kunnen we aan de hand van de foto van het oog de klant eventuele problemen als rode ogen laten zien en het nodige advies geven.

Vervolgens wordt al deze informatie doorgestuurd naar het tweede apparaat in de oogmeetruimte. ‘Hier vergelijken we de nieuwe sterkte met de sterkte uit de huidige bril, bespreken we de uitkomst van de meting en bekijken we de opties voor de glazen en eventuele contactlenzen. Dankzij de nieuwe hi-tec oogmeetapparatuur gaat dit vele malen sneller. Met één druk op de knop hebben we alle informatie voor ons.

Als we een hoge oogdruk, slecht gezichtsvermogen of andere afwijking signaleren sturen we de klant, via de huisarts, door naar een oogarts. We hebben maar één paar ogen en wanneer daar iets mee aan de hand is het wel zo prettig als daar meteen naar gekeken wordt.

Voor een oogmeeting kan een afspraak gemaakt worden. Maar dit is uiteraard niet verplicht. We hebben altijd wel een plekje vrij. Helemaal nu we dit mooie en supersnelle apparaat hier hebben staan. Ook niet onbelangrijk om te weten, is dat een oogmeting bij ons gratis en vrijblijvend is. Dus kom gerust langs of maak een afspraak op de website.

Van Born Opticiens zichtbaar beter.

Topcon kb50s

Topcon Tablet
Topcon Monitor