Dreamlite Zoom nachtlenzen

dreamlite zoom nachtlenzen
  • Overdag geen lenzen of bril meer nodig; complete bewegingsvrijheid
  • Veilige en volledig omkeerbare correctie
  • Een goed alternatief voor laserbehandeling

Voor wie

Het grote verschil met ‘standaard’ multifocale lenzen is dat je DreamLite Zoom nachtlenzen overdag niet in hoeft te doen. Ideaal bij het tennissen, zwemmen en met uitjes, kortom bij een actieve levensstijl. Als je als lensdrager snel last hebt van droge of geïrriteerde ogen, vooral in bepaalde omstandigheden zoals bij veel beeldschermwerk, arico en verwarming, kan DreamLite ook een uitkomst bieden. Door lenzen niet overdag, maar ’s nachts te kunnen dragen krijgen je ogen meer rust. DreamLite nachtlenzen zijn alleen geschikt voor mensen met myopie, ofwel bijziendheid. Je hebt dan een min-sterkte. DreamLite heeft een bereik van -0,75D tot -4,50D.

Hoe werkt het?

Naarmate je ouder wordt ga je dichtbij slechter zien. Presbyoop heet dat. Dit komt omdat de elasticiteit van de ooglens met de jaren afneemt. Het oog kan dus minder goed focussen. Je hebt dan een leesadditie nodig om dit te corrigeren. Het principe van DreamLite Zoom is hetzelfde als van de standaard DreamLite nachtlens: ’s nachts voor het slapen gaan doe je de lenzen in, ’s ochtends als je opstaat doe je ze weer uit. Even anders kijken naar scherp zien dus. De lens corrigeert gedurende de nacht ongemerkt je oogfout, inclusief de leesadditie. Dit kan tot maar liefst een leesadditie van +1,50 D. Het proces is 100% omkeerbaar: wanneer je om welke reden dan ook wilt stoppen met DreamLite keren je ogen binnen een paar dagen terug naar hun oorspronkelijke vorm. Een mooi alternatief voor een laserbehandeling, wat veel ingrijpender en definitief is.

Gebruik

DreamLite Zoom nachtlenzen worden gemaakt van een hoog zuurstofdoorlatend materiaal en gaan maarliefst een jaar mee. Wij adviseren om deze lenzen elk jaar te laten vervangen.

Uniek

DreamLite Zoom is de enige multifocale nachtlens in Nederland. Deze maatwerk lens, uitgevonden door Procornea wordt speciaal voor jou in Nederland op maat geproduceerd op basis van de aanmeting door je contactlensspecialist. Letterlijk uniek dus.