Wat zijn Nachtlenzen?

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. De lenzen raken niet je hoornvlies, maar drijven op je traanfilm. Door drukverschil neemt de voorkant van je oog een andere vorm aan. Dat verschil in vorm zorgt dat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Nachtlenzen aanmeten

Voordat je Nachtlenzen kan gaan dragen moet beoordeelt worden of jouw ogen hiervoor geschikt zijn. Helaas zijn Nachtlenzen niet voor iedereen de oplossing. Nachtlenzen corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,50. Laat daarom altijd door ons beoordelen of deze lenzen ook geschikt zijn voor jouw ogen.

Voor het aanmeten van Nachtlenzen maken we met behulp van een topograaf een plaatje van je ogen. Dit is belangrijk om de vorm van je ogen nauwkeurig te bepalen. Verder gaan we je sterkte opmeten. Met deze gegevens worden de contactlenzen gemaakt die precies op maakt gemaakt zijn voor jouw ogen en de correctie die jij nodig hebt.

Een paar dagen na het aanmeten van de lenzen zijn de lenzen klaar en kan je deze ophalen. Als je nog nooit lenzen gedragen hebt leggen we je natuurlijk uit hoe je de lenzen inzet, uithaalt en schoonmaakt.

Dreamlite nachtlenzen

DreamLite nachtlenzen

Vind je een bril of lenzen soms ook zo onhandig? DreamLite nachtlenzen bieden de uitkomst. Deze lenzen gaan ’s nachts als je slaapt voor jou aan het werk. Ze corrigeren dan je oogfout waardoor je overdag geen bril of lenzen nodig hebt. Sta op, doe je lenzen uit en begin je dag. DreamLite lenzen worden op maat gemaakt en zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen.

dreamlite nachtlenzen zoom

DreamLite Zoom nachtlenzen

Zie je de kleine lettertjes niet meer zo scherp? Krijg je van je gewone lenzen tegen de avond altijd last en wil je niet aan de leesbril? DreamLite Zoom biedt de oplossing. DreamLite zoom is de enige multifocale nachtlens in Nederland. Met deze unieke nachtlens zie je de hele dag door scherp, op alle afstanden.

Controles

Omdat Nachtlenzen een andere werking hebben dan ‘gewone’ contactlenzen is het in de beginfase belangrijk om regelmatig op controle te komen. Alleen dan kunnen we de beste werking van je Nachtlenzen garanderen.

1e controle

De eerste controle is na 1 tot 3 nachten Nachtlenzen dragen. Er wordt dan gekeken of de lenzen ’s nachts goed gezeten hebben en of de correctie van je ogen op de juiste manier lijkt te gaan. Als je vragen hebt, kun je deze natuurlijk tijdens dit bezoek stellen.

2e controle

Na een week is de tweede controle. Dan gaan we controleren in hoeverre je sterkte al gecorrigeerd is en of dit naar verwachting gaat.

3e controle

Na drie weken is de volgende controle. Er zal opnieuw een plaatje van je ogen gemaakt worden, waarmee we dan heel goed kunnen zien of de correctie van je ogen volgens plan verloopt. Tegen deze tijd is je zicht helemaal scherp.

Wenperiode

Meestal kan je na 1 week volledig scherp zien. In sommige gevallen kan het iets langer duren. Hoe lang jij nodig hebt, is afhankelijk van je sterkte en je ogen. Samen gaan we overleggen hoe je deze periode het beste kunt overbruggen. Dit kan bijvoorbeeld door het dragen van daglenzen.

Jaarlijks vervangen

Nachtlenzen gaan één jaar mee. We adviseren om je de lenzen ieder jaar te vervangen. Alleen op deze manier kunnen we een goede werking van je lenzen garanderen.