• Leesbril

    Kies je eigen montuur voor de leesbril die bij jou past!

Leesbrillen

Bijna iedereen is vroeg of laat aan leesbril toe. Dit moment komt op steeds jongere leeftijd door het gebruikt van computers, mobiele telefoons, televisie, tablets en E-readers. Onze ogen krijgen steeds meer te verduren en een goede leesbril kan hierbij de oplossing zijn.

Wanneer heb je een leesbril nodig?

Worden je armen ook te kort? Een teken dat je toe bent aan een leesbril is als je merkt dat je de krant, een boek of de mobiele telefoon wat verder af houdt dan normaal, omdat het dan allemaal scherper lijkt. Ook hoofdpijn of vermoeide ogen kunnen een teken zijn dat je toe bent aan een leesbril.

stapel boeken met bril erop
Leesbrillen

Wat doet een leesbril?

Een leesbril is zeker geen loep zoals veel mensen denken. Hij vergroot niet, maar compenseert het gemis aan scherpte. De leesbril is een hulpmiddel wanneer de ooglenzen zich instellen op dichtbij zien.

Nadeel van goedkope leesbrillen

De leesbrillen die u koopt bij de warenhuizen of drogisterijen zijn zo goedkoop omdat deze worden gemaakt in grote hoeveelheden. Deze leesbrillen zijn gemaakt voor het gemiddelde oog. Maar een gemiddeld oog bestaat niet. Elk oog is anders en heeft haar eigen specifieke kenmerken. Een standaard oplossing is dus zeker niet de beste oplossing.

Voordelen van een leesbril bij een opticien

Als je eerst een oogmeting laat doen bij Van Born Opticiens wordt er door ons gekeken naar de sterkte van de ogen en de afstand tussen de pupillen. We controleren je ogen op allerlei factoren om een eventuele medische oorzaak waardoor je slechter ziet uit te sluiten. Is er in medisch opzicht niets aan de hand dan bepalen we samen met u de optimale leesbril.

Kies je eigen montuur

Net als ogen zijn ook personen niet standaard. Bij ons kunt u voor uw leesbril kiezen uit bijna elk montuur wat wij in voorraad hebben en dit zijn er meer dan 1000. Doordat wij zelf de glazen in de monturen slijpen ben je niet beperkt tot de standaard modellen maar vind je altijd een montuur wat bij je past.