• Multifocale bril

    Op alle afstanden scherp zien!

Multifocale bril

Je hebt nog steeds een “normale” bril en een aparte leesbril? Vergeet jij ook steeds om de juiste bril op te zetten? Dan is een multifocale bril voor jou de oplossing. Een multifocale bril heeft meerdere sterktes in één glas zodat je gemakkelijk kunt lezen en met hetzelfde gemak op afstand scherp kunt zien.

Op alle afstanden scherp zien

Een multifocale bril heeft aan de bovenkant in het glas de juiste sterkte om veraf scherp te kunnen zien. Dan verloopt naar onderen de sterkte zodat je ook dichtbij scherp kunt zien. Het zogenaamde leesgedeelte. Het grote voordeel is dat je op alle afstanden scherp kunt zien.

Gewenningsperiode

Aan multifocale brillen of lenzen zul je net als bij een normale bril aan moeten wennen. Voor de één is dit een paar dagen en voor de ander een langere periode. Uiteindelijk went bijna iedereen aan het dragen van multifocale glazen.

Bij multifocaal moet je jouw hoofd mee draaien zodat je niet door de zijkanten van het glas heen kijkt. Als je dit wel doet dan zul je merken dat je het niet meer scherp ziet. Dit komt door de overgang van de sterktes in het glas.

Voordelen multifocale bril

  • Geleidelijk zicht van dichtbij tot veraf
  • Meerdere correctiezones in één glas
  • Naadloos zicht zonder storende lijnen
  • Ook te gebruiken bij sport- en vrijetijdsactiviteiten

Nikon multifocale brillenglazen

Bij Van Born Opticiens verkopen we de kwaliteitsglazen van Nikon. Het Nikon multifocale brillenglazen assortiment wordt vervaardigd met een verfijnde technologie. Deze geavanceerde freeform technologie voor het slijpen van brillenglazen is uiterst nauwkeurig en flexibel. Voor elk persoon kan hiermee een maatwerk brillenglas worden ontwikkelen. Dit geeft u een multifocaal brillenglas van de hoogste optische kwaliteit.

Nikon Presio Master FP Infinite

Nikon Presio Master FP Ininite hoofdfoto

Nikon Presio Master FP Infinite de multifocale brillenglazen met Surround View

Nikon Presio Power FP Infinite

Nikon Presio Power FP Infinite

Presio Power FP Infinite is een gepersonaliseerd multifocaal brillenglas. In dit unieke individuele brillenglas worden freeform slijptechniek, dubbel asferisch ontwerp, NODE calculatie  en vier persoonlijke parameters opgenomen. Het induvidueel ontwerp dat hierdoor ontstaat zorgt voor optimaal natuurlijk zicht.

Nikon Presio Power Infinite

Nikon Presio Power Infinite

Presio Power Infinite, voor direct natuurlijk zicht. Dit multifocale brillenglas wordt speciaal gecalculeerd met de “Nikon Optical Design Engine” (NODE). Dankzij deze individuele calculatie geeft Presio Power Infinite in elke blikrichting een optimale gezichtsscherpte.

Nikon Presio Wide Infinite

Nikon Presio Wide Infinite

Presio Wide Infinite biedt een freeform multifocaal brillenglas met een extra breed tussengebied. Het aberratie filter zorgt voor minder vertekening en ontspannen kijkcomfort.

Nikon Presio Balance Infinite

Nikon Presio Balance Infinite

Presio Balance Infinite biedt een optimaal kijkcomfort door het toepassen van de Nikon digital techniek. Het Presio Balance  Infinite brillenglas is vlak, dun en geschikt voor diverse monturen.

Nikon Presio i

Nikon Presio i

Presio i biedt alle Nikon kwaliteitseigenschappen in een aantrekkelijk geprijst multifocale brillenglas.

De mogelijkheden

Laat je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van een Multifocale bril of Multifocale lenzen en maak online een afspraak, dan zetten wij de koffie voor u klaar.