• Daglenzen

    Hygiënischer dan ‘normale’ contactlenzen

Daglenzen

Daglenzen draag je maar 1 dag en gooi je daarna weg. Dit is veel hygiënischer dan ‘normale’ contactlenzen. Hierdoor heb je ook geen lenzenvloeistof nodig waardoor je kosten bespaart. Het grote voordeel hiervan is dat je elke dag met nieuwe en schone contactlenzen begint. Het schoonmaken van de lenzen is hiermee verleden tijd.

De voordelen van daglenzen

Daglenzen worden steeds populairder en dat is niet zo gek want kwalitatief goede lenzen bieden veel voordelen.

  • Hygiënischer
  • Ogen raken minder snel uitgedroogd
  • Geen lenzenvloeistof nodig
  • Raak je jouw lens kwijt, niets aan de hand
  • Makkelijk af te wisselen met het dragen van een bril

Ideaal voor op vakantie

Door de korte draagtijd van de lens is er veel minder tijd om stof, pollen en bacteriën te verzamelen. Hierdoor zijn  deze lenzen ideaal voor op vakantie of in het hooikoortsseizoen.

Daglenzen kopen

Voordat je daglenzen gaat kopen is het verstandig om een goede oogmeting te laten doen en te kijken wat voor jou de mogelijkheden zijn. Ieder oog is persoonlijk en reageert anders op contactlenzen. De contactlensspecialisten van Van Born Opticiens zijn op de hoogte van de laatste technieken. Hierdoor kunnen ze je voorzien van het juiste advies

Het type lens dat je draagt is voornamelijk afhankelijk van je voorschrift, het is dan ook absoluut niet aan te raden om tussen maandlenzen en daglenzen te wisselen zonder eerst een opticien te raadplegen.

DAILIES TOTAL1 ® lenzen

DAILIES TOTAL1 ® contactlenzen zijn een ware ommekeer: nooit eerder werden er lenzen gemaakt die in hun kern anders zijn samengesteld dan aan hun oppervlak.

De kern van de DAILIES TOTAL1 ® lenzen bevat weinig water (33%) maar is rijk aan silicone. Deze zorgt ervoor dat de lenzen super zuurstofdoorlatend zijn, waardoor je oog niet meer “in ademnood” komt.