• Henry Jullien brillen slider
Henry Jullien logo

Henry Jullien

Henry Jullien montuur
Henry Jullien monturen

Henry Jullien is een van de oudste Franse brillenproducenten. Tot op de dag van vandaag worden de monturen met de hand gemaakt in de eigen fabriek in Lons-le-Saunier in de Jura, in Frankrijk.

In 1922 startte Henry Jullien de productie. Hij was de grootvader van Pierre Fauveau die eigenaar was tot 2017. In dat jaar verkocht Pierre zijn bedrijf aan een andere gerenommeerde “lunettier”, het sinds 1881 bestaande L’Amy. Henry Jullien was een man met een tomeloze passie voor kwaliteit, iets wat tot op de dag van vandaag in de strategie leidend is.

Als een van de laatste fabrikanten in Frankrijk maakt Jullien nog steeds alles zelf. Het vakmanschap nodig om de kwaliteitsnormen te behouden is het gevolg van een jarenlange ervaring van de “artisans” die de brillen maken.

De techniek

Henry Jullien is inmiddels de enige wereldwijd die nog monturen produceert in het bijzondere materiaal walsdoublé. De dikte van de goudlaag is 20 tot 30 maal dikker dan normaal. Het voordeel is een langere levensduur en bescherming voor een gevoelige huid.

Meer recent is Henry Jullien gestart met het maken van monturen in het materiaal Nanoflex. Het extreem lage gewicht en de ongeëvenaarde flexibiliteit zorgen voor een zeer hoog draagcomfort.

Een deel van de collectie (modellen in walsdoublé) is op maat te maken.

De vormgeving

De monturen gemaakt in walsdoublé hebben een klassieke en tijdloze vormgeving. Een uitbreidende collectie in de altijd gangbare en op dit moment populaire “retro” vormgeving wordt een steeds meer bepalend deel van Henry Jullien.

In het kort

  • Handgemaakt in Frankrijk
  • Uniek materiaal dat zeer lange levensduur garandeert
  • Zeer geschikt voor gevoelige huid
  • Tijdloze en zeer stijlvolle uitstraling
  • Op maat te maken modellen in walsdoublé