Tree Spectacles brillen

tree spectacles bril
tree spectacles bril 3
tree spectacles bril

Met trots presenteert Van Born Opticiens haar nieuwe aanwinst: Tree Spectacles! Het woord ’tree’ (boom) is niet uit de lucht gegrepen, want de brillen zijn gemaakt van hout.  Bijzondere brillen met een verhaal.

Perfectie

Het begon met de wens een bril te maken die zo perfect was als maar kon. Licht, duurzaam, comfortabel en prikkelend, een spannende bril die emotie op zou roepen. Het materiaal was dan ook al snel gekozen: hout. Maar waar hout qua uitstraling perfect was, riep het op andere vlakken weer problemen op. Een solide houten montuur is tenslotte niet echt licht , comfortabel of duurzaam te noemen.

Techiek

De oplossing vonden de ontwerpers in het sandwichmodel. Door de kracht van het lichtgewicht materiaal carbon te gebruiken en deze aan beide kanten in te klemmen tussen een dunne laag echt hout, bleven al de na te streven eigenschappen intact mét de uitstraling van een echte houten bril. Bijkomend voordeel was dat de monturen ook niet meer krom konden trekken, zoals bij andere houten monturen nog wel eens kon gebeuren. Ook het monteren van glazen zonder schroeven was door de flexibiliteit mogelijk. Als finishing touch werden onopvallende scharnieren gebruikt, die de unieke uitstraling niet aantastten. Licht, Comfortabel en zo flexibel dat de bril zich vormt naar een gezicht.

Bekijk onze Tree Spectacles!

Tree Spectacles maakt brillen die eruit zien alsof ze rechtstreeks uit een boom zijn gesneden, minimalistisch en strak maar toch met een sterk karakter. Nieuwsgierig geworden? Kom langs bij Van Born Opticiens.