Nieuw bij Van Born Opticiens, Henry Jullien

Iedereen heeft weleens een sieraad van doublé gezien dat nauwelijks van goud is te onderscheiden.

Dat komt dan door… het goud. Doublé heeft een metalen kern waar goud op wordt aangebracht. Dat kan op diverse manieren en in veel kwaliteiten. De eenvoudigste manier is om het basismateriaal te lakken met goudkleurige verf. Niet erg fraai en ook niet duurzaam.

Het goud kan ook elektrolytisch worden aangebracht. Fraaier, maar nog altijd eenvoudig te onderscheiden van een gouden voorwerp. De beste en meest duurzame manier is om het goud mechanisch aan te brengen. Zo ontstaat het zogenaamde walsdoublé. En met dát proces is de kwaliteit weer afhankelijk van de dikte van het laagje goud dat wordt aangebracht.

De monturen die door de Franse fabrikant Henry Jullien worden gemaakt van walsdoublé waar het laagje goud tussen de 20 en 30 micron dik is. Dat ook 20 tot 30 maal dikker dan gebruikelijk. Henry Jullien is de enige brillenfabriek ter wereld waar dit hoogwaardige en duurzame materiaal van deze kwaliteit wordt toegepast. En daarmee ontstaat een brilmontuur dat van walsdoublé is, maar niet van goud is te onderscheiden.

Recent is Henry Jullien ook gestart met het maken van monturen in het materiaal Nanoflex. Het extreem lage gewicht en de ongeëvenaarde flexibiliteit zorgen voor een zeer hoog draagcomfort.

Komt u zelf eens controleren of u het verschil tussen goud en deze brillen kunt zien?

Henry Jullien monturen